Kerja Separuh Masa (Part-Time)

Untuk yang sudah bekerja, TERTEKAN dengan KONFLIK TEMPAT KERJA, KENAIKAN GAJI yang SIKIT, tiada BONUS tahunan, GAJI terlalu KECIL dan INGIN BERUBAH, inilah masanya untuk anda memulakan langkah mencuba sesuatu yang baru. Bila NILAI DIRI kita terlalu rendah diletakkan oleh majikan, kita hanya ada 2 pilihan: 1) teruskan dengan hati yang sakit dan tak ikhlas atau 2) Cari circle dan tempat baru yang lebih menghargai hasil kerja kita.

“Tak Yakin lah, boleh tak nak cuba-cuba je dulu?”

Jom sertai kami secara SEPARUH MASA (PART-TIME) dahulu!

2013 dahulu, saya juga join business ini secara separuh masa. Risau untuk tinggalkan kerjaya saya sebagai PEGAWAI KEWANGAN pada ketika itu. Jadi saya sekadar MENCUBA sahaja dalam industry ini, sebab yang saya tahu, saya nak TRAVEL PERCUMA dan saya nak INCOME EXTRA.

Suka atau tidak, bila saya dah mulakan, saya kena mencuba SEPENUH HATI saya. Walaupun saya agent part-time sahaja ketika itu, tapi KOMITMEN saya pada business ini memang luar biasa.

“Bila masa nak buat? Kan dah sibuk kerja?”

Saya habis kerja jam 5pm. Selepas itulah masanya untuk buat appointment, pergi office di Phileo Damansara untuk jumpa leader belajar dan asah skill saya. Saya sangat percaya, business ni boleh bantu saya bagi INCOME YANG BANYAK. Income business ni best, sekali jual dapat komisen selama 6 tahun-setiap bulan. Komisen 35%. Kalau sorang client ambil perlindungan RM150, RM52.50 tu komisen saya. Kalau setahun saya ada 20 client, income saya dah RM1,050 bertambah. Kalau saya laju sikit, buat dalam masa 2 bulan je? lagi cepat income saya bertambah.

Kalau buat physical business, saya fikir, modal kene besar. Nak kene pegang stock pula. Kalau tak laku, macam mana? Nanti rugi pula. Kalau bulan depan tak jual, tak ada income, tapi di sini, jual bulan ni, bulan depan dah confirm akan dapat income juga walau tak kerja. Sebab itulah saya masih di sini sampai hari ini.

 

Jadi anda pilih… Nak join saya secara FULL-TIME atau PART-TIME?